Veel gestelde vragen

Wat is self storage?
Self-storage is een dienst die tijdelijke of permanente opslagruimtes aanbiedt aan zowel particulieren als bedrijven. De individuele opslagruimtes zijn schoon, droog, beveiligd en 7 dagen per week toegankelijk met een eigen toegangscode en sleutel.

Wat kan ik allemaal opslaan?
U kunt bijna alles opslaan bij ons. Inboedel, seizoensgebonden artikelen, voertuigen, goederen, archieven of voorraad.
Wat mag u niet opslaan? Ontvlambare of oplosbare (chemische) stoffen, bederfelijke levensmiddelen, levende have of illegale goederen.

Hoe veilig is mijn opslagruimte bij Safe Storage?
Heel veilig: continu toezicht met camera’s, directe verbindingen met de brandweer en meldkamer en als klap op de vuurpijl: het is mogelijk om tegen een geringe meerprijs een individueel alarm voor uw eigen deur te huren.

Kan ik zo maar binnenlopen en een opslagruimte huren?
Nee, het is nog eenvoudiger: gewoon bellen met ons gratis telefoonnummer 0800-4448888 en onze medewerker helpt u met
(a) het bepalen van de door u gewenste grootte van uw opslagruimte en
(b) maakt met u het huurcontract in orde en
(c) maakt afspraken met de vestigingsmanager zodat u uw opslagruimte binnen enkele dagen in bezit kunt nemen.

Hoe kom ik met mijn spullen bij Safe Storage?
Met uw eigen auto of u kunt natuurlijk via Safe Storage een aanhanger of bestelwagen huren of u kunt heel goedkoop uw spullen laten brengen en bezorgen. Doordat Safe Storage unieke samenwerkingsverbanden heeft met verhuis- en transportbedrijven ook bij u in de buurt, doen we dat altijd tegen de scherpste tarieven. En, hoe langer u huurt, hoe goedkoper dat wordt!

Kan ik met mijn auto tot bij mijn opslagruimte komen?
In sommige gevallen wel, in andere gevallen heeft Safe Storage altijd handige laadkarretjes beschikbaar en er zijn altijd liften aanwezig.

Wat heb ik nodig om te huren bij Safe Storage?
Een geldige legitimatie, zoals bijvoorbeeld een paspoort, rijbewijs of geldige identiteitskaart; voor bedrijven altijd een kopie van de inschrijving bij de Kamer van Koophandel.

Hoe betaal ik de huur bij Safe Storage?
Heel simpel: deze wordt altijd automatisch geïncasseerd. Particulieren zijn bij SafeStorage vrijgesteld van BTW; bedrijven ontvangen altijd een maandelijkse, gespecificeerde nota.

Zijn mijn spullen verzekerd bij Safe Storage?
Ja, uw spullen worden automatisch gedekt door de brand en storm schade verzekering van Safe Storage tot een bedrag van maximaal € 5,000 per opslag unit. In de meeste gevallen is uw huisraad al verzekerd onder uw eigen inboedelverzekering; u dient slechts uw verzekering ervan op de hoogte te stellen dat u een deel van uw huisraad uithuizig opslaat. Dat kan altijd tot een periode van zes maanden. Let goed op: uw eigen verzekering is altijd primair; de dekking van Safe Storage is immer secundair!

Hoe betrouwbaar is Safe Storage?
Safe Storage is lid van de Self Storage Association en voldoet aan de door deze organisatie gewenste “Code of Conduct”, en daarbij is Safe Storage geassocieerd met vele verhuisbedrijven in Nederland. Safe Storage werkt op verzoek altijd mee met overheidsinstanties en hecht veel waarde aan preventie van brand en braak, èn het weren van misdadige elementen.

Wat is het voordeel voor startende ondernemingen?
Flexibiliteit! U kunt een opslagruimte huren naar uw directe behoefte en u kunt altijd naadloos overstappen op een grotere of kleinere ruimte. Daarbij is het grote voordeel dat u niet bent gebonden aan het aloude en nog steeds gebruikelijke 5 jaar met 5 optiejaren huurcontract.

Hoeveel dagen van tevoren moet ik de huur opzeggen?
Altijd minimaal 14 dagen van tevoren. Kijkt u voor de exacte voorwaarden op het huurcontract en de bijbehorende Algemene Voorwaarden.

Neemt u ook mijn goederen aan als ik er zelf niet ben?
Ja, als we dat van tevoren weten, dan zorgt Safe Storage voor een juiste ontvangst en bewaart deze spullen voor u totdat u ze zelf in uw opslagruimte kunt opslaan.